Ana içeriğe atla

RsMangler ile Wordlist Oluşturmak

RSMangler

RSMangler belli anahtar kelimeleriniz üzerinden permütasyon ile wordlist oluşturmanızı sağlayacak bir araçtır. RSMangler'ı buradan indirebilirsiniz. RSMangler sayesinde oluşturduğunuz listeyi kaba kuvvet saldırılarında kullanmanız mümkün. Eğer kaba kuvvet saldırısı yapılacak olan şifre ile alakalı bilginiz varsa örneğin Star Wars izleyicisi ise anahtar kelimeleriniz bununla alakalı kelimlerden oluşabilir. RSMangler da bu kelimeleri kullanarak her türlü kombinasyonu oluşturabilmenize yardımcı olacaktır. Web sitesinden aracı indirdiğinizde içerisinde göreceğiniz .rb uzantılı dosyayı çalıştırarak wordlist'i oluşturmanız mümkün.


**Bu araç linux ve mac kullanıcıları içindir.

Nasıl Kullanılır?
  1. RSMangler'ın klasörüne giriş yapılır: 




  2. Oluşturduğumuz keyword listesi RSMangler ile aynı klasöre kayıt edilir.

     




  3. cat deneme_keywords.txt | ./rsmangler.rb -f -> sw_wordlist.txt



Sonuç olarak aşağıda görebileceğiniz şekilde wordlistimiz oluşmuştur.

Faydalı Linkler

  1. https://github.com/discourse/discourse/blob/master/lib/common_passwords/10k-common-passwords.txt
  2. http://kingofdkingz99.blogspot.com.tr/2013/03/password-cracking-mega-collection-of.html
  3. http://cyberwarzone.com/massive-collection-password-wordlists-recover-lost-password/
  4. https://crackstation.net/buy-crackstation-wordlist-password-cracking-dictionary.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adım Adım Weka Kullanımı

WEKA bir veri madenciliği uygulamasıdır ve Yeni Zellanda'daki Waikato Üniversitesi tarafından geliştirilmektedir. Bu yazının amacı WEKA Explorer'ı kullanmayı öğretmektir.

Weka ile Sınıflandırma

"Preprocessing" aşamasında veri setimizi yükledik ve eğer gerekliyse ön aşamadan geçirdikten sonra sınıflandırma aşamasına geçebiliriz. Weka nedir, Ön İşlem bölümünde neler yapılır sorusunun cevapları için önce bu yazımı okumalısınız. SINIFLANDIRMA Verimizi ön işlemden geçirdikten sonra artık sınıflandırabiliriz. WEKA'yı kullanarak bir çok sınıflandırıcıyı kullanabilirsiniz; Karar Ağaçları, SVM, Multi-layer Perceptrons vs. Veri setinizi yükledikten sonra  Classify  bölümüne tıklayarak sınıflandırma sayfasına erişebilirsiniz. Ön tanımlı ayarlara göre  ZeroR   algoritması gelmektedir. Bu algoritmanın başarımı çok düşük olduğu için ben " Iris " veri seti için iyi sonuç verdiği bilinen J48 algoritması ile devam edeceğim:

Chosen - Ciphertext Attack

Chosen-Ciphertext Attack'ı Türkçeye Seçilmiş Şifreli Metin Saldırısı olarak çevirebiliriz. Bu yöntem ile bir saldırgan seçtiği şifreli metinlerin bilinmeyen bir anahtar altında çözümlerine bakarak anahtarı bulmaya yönelik olarak çalışır. Bu yöntemde saldırganın düşman sisteme bir veya daha fazla ciphertext'i(şifreli metin) vererek plaintextleri(düz metin) elde etme şansı vardır. Bu bilgiler sayesinde saldırganın bilinmeyen şifreyi elde edebilme olasılığı yüksektir. Örnek olarak El Gamal kripto sistemi semantik olarak güvenli bir sistemdir. Seçilmiş düz metin saldırısı (Chosen plaintext attack) ile elde edilemez ancak seçilmiş şifreli metin saldırısı ile kolaylıkla alt edilebilir. Başka bir örnekte SSL protokolünde kullanılan eski RSA kripto sistemi Uyarlanır Seçilmiş Şifreli Metin Saldırısı (Adaptive Chosen Ciphertext Attack) ile SSL Session key'i ortaya çıkarıyordu.  Seçilmiş Şifreli Metin Saldırı Yöntemini nasıl kullanabileceğimize gelince Alice ve Bob'un mesajlaşt