Ana içeriğe atla

Eclipse ile OpenCV Uygulaması

Öncelikle eğer hali hazırda kurulu bir Eclipse'iniz varsa üzerine C/C++ CDT Plugin'i kurmanız gerekiyor bunun için.

  1. Help -> Install New Software dedikten sonra açılan sayfada Work with başlıklı Text Box'ınıza "http://download.eclipse.org/releases/kepler" adresini yapıştırıp Add butonuna basıyoruz. 
  2. Programming Language başlığının altındaki C/C++ Development Tools'u seçtikten sonra Finish deyip kurulumun yapılmasını sağlıyoruz. Eclipse'iniz kendini yeniden başlatacaktır.
Eğer Eclipse kurmadıysanız daha önce buradan indirip kurabilirsiniz.

1. File -> New -> C/C++ Project ile DisplayImageSample adında yeni bir proje oluşturuyoruz.



2. Projeye src adında yeni bir klasör ekledikten sonra DisplayImageSample.cpp adında dosyamızı da src klasörümüzün altına ekliyoruz.




3. Şimdi elimizde boş bir cpp dosyası var ve onu aşağıdaki gibi dolduruyoruz.

#include 

using namespace cv;

int main( int argc, char** argv )
{
  Mat image;
  image = imread( argv[1], 1 );

  if( argc != 2 || !image.data )
    {
      printf( "No image data \n" );
      return -1;
    }

  namedWindow( "Display Image", WINDOW_AUTOSIZE );
  imshow( "Display Image", image );

  waitKey(0);

  return 0;
}

4. Şimdi Eclipse'e OpenCV kütüphanelerimizin ve dosyalarımızın nerede olduğunu söylememiz gerekiyor onun için.

  • Project -> Properties -> C/C++ Build -> Settings'e gelip aşağıdaki gibi OpenCV'mizin path ini ekliyoruz.

















Eğer OpenCV'nizin yerini bilmiyorsanız:

pkg-config --cflags opencv

5. Şimdi MacOS X C++ Linker altındaki libraries'e gelip resimdeki gibi libraryleri ekliyoruz:



6. Son olarak Project->Build All diyoruz ve görüntünüz aşağıdaki gibi olmalı:







7. Şimdi son olarak DisplayImage projemizin bulunduğu klasörün içine Images diye bir klasör açıp opencvLogo.png adında bir resim ekliyoruz. Yolumuzun aşağıdaki gibi olduğunu varsayıyoruz.
/Images/opencvLogo.png
8. Run -> Run Configurations a gidip; açılan ekranda Arguments'in altına şekildeki gibi directory yolunu yapıştırıp kaydediyoruz. 

















9.Ekranınız yukarıdaki gibiyse önce Apply ardından Run tuşuna bastığımızda aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşmamız gerekiyor ve böylece ilk openCV uygulamamızı da yazmış oluyoruz.


















Kaynak:http://docs.opencv.org/trunk/doc/tutorials/introduction/linux_eclipse/linux_eclipse.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Adım Adım Weka Kullanımı

WEKA bir veri madenciliği uygulamasıdır ve Yeni Zellanda'daki Waikato Üniversitesi tarafından geliştirilmektedir. Bu yazının amacı WEKA Explorer'ı kullanmayı öğretmektir.

Weka ile Sınıflandırma

"Preprocessing" aşamasında veri setimizi yükledik ve eğer gerekliyse ön aşamadan geçirdikten sonra sınıflandırma aşamasına geçebiliriz. Weka nedir, Ön İşlem bölümünde neler yapılır sorusunun cevapları için önce bu yazımı okumalısınız. SINIFLANDIRMA Verimizi ön işlemden geçirdikten sonra artık sınıflandırabiliriz. WEKA'yı kullanarak bir çok sınıflandırıcıyı kullanabilirsiniz; Karar Ağaçları, SVM, Multi-layer Perceptrons vs. Veri setinizi yükledikten sonra  Classify  bölümüne tıklayarak sınıflandırma sayfasına erişebilirsiniz. Ön tanımlı ayarlara göre  ZeroR   algoritması gelmektedir. Bu algoritmanın başarımı çok düşük olduğu için ben " Iris " veri seti için iyi sonuç verdiği bilinen J48 algoritması ile devam edeceğim:

Chosen - Ciphertext Attack

Chosen-Ciphertext Attack'ı Türkçeye Seçilmiş Şifreli Metin Saldırısı olarak çevirebiliriz. Bu yöntem ile bir saldırgan seçtiği şifreli metinlerin bilinmeyen bir anahtar altında çözümlerine bakarak anahtarı bulmaya yönelik olarak çalışır. Bu yöntemde saldırganın düşman sisteme bir veya daha fazla ciphertext'i(şifreli metin) vererek plaintextleri(düz metin) elde etme şansı vardır. Bu bilgiler sayesinde saldırganın bilinmeyen şifreyi elde edebilme olasılığı yüksektir. Örnek olarak El Gamal kripto sistemi semantik olarak güvenli bir sistemdir. Seçilmiş düz metin saldırısı (Chosen plaintext attack) ile elde edilemez ancak seçilmiş şifreli metin saldırısı ile kolaylıkla alt edilebilir. Başka bir örnekte SSL protokolünde kullanılan eski RSA kripto sistemi Uyarlanır Seçilmiş Şifreli Metin Saldırısı (Adaptive Chosen Ciphertext Attack) ile SSL Session key'i ortaya çıkarıyordu.  Seçilmiş Şifreli Metin Saldırı Yöntemini nasıl kullanabileceğimize gelince Alice ve Bob'un mesajlaşt